fredag 29 november 2013

saffranskladdkaka med pepparkaks-cookie dough

Förra helgen testade jag att baka saffranskladdkaka för första gången och passade då på att trycka i bitar av pepparkaks-cookie dough i den efter ungefär halva gräddtiden. Underbart gott! Har verkligen fastnat för det här med att blanda saffran och pepparkaka i bakverk, som ni säkert märkt. ;) Eventuellt kan man minska sockermängden i kakan till 2 dl, för det blev ganska sött med 3 dl.

SAFFRANSKLADDKAKA MED PEPPARKAKS-COOKIE DOUGH
2 ägg
2-3 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
1 påse saffran
0,5 tsk salt (knappt)
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
pepparkaks-cookie dough

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Rör ihop ägg och socker.
3. Blanda i de övriga ingredienserna. Vispa inte utan rör bara i dem!
4. Häll i smeten i en smörad och bröad form.
5. Grädda kakan i ca 10 minuter.
6. Ta ut kakan ur ugnen och tryck i bitar av pepparkaks-cookie dough i den.
7. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda i ca 5-10 minuter. Den ska vara knaprig i kanterna och kladdig i mitten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar