De här skorporna experimenterade jag ihop eftersom jag inte kunde bestämma mig för om jag ville göra ljusa biscotti med hackad choklad eller chokladbiscotti med hackad choklad. Istället för att välja eller göra hälften med choklad och hälften utan, bestämde jag mig för att göra en mix. Det blev faktiskt riktigt bra! :)
MARMORERADE BISCOTTI MED HACKAD CHOKLAD (ca 40st)
100 g rumstempererat smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
6-7 dl vetemjöl
150 g choklad av valfri sort
1. Sätt ugnen på 175ºC
2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
3. Tillsätt ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan blandningen till smeten.
5. Dela degen i två lika delar.
6. Arbeta in 1-2 msk kakao i den ena degen.
7. Hacka 150 g choklad och fördela den i de båda degarna.
8. Dela båda degarna i fyra lika stora delar.
9. Para ihop de ljusa och mörka degbitarna med varandra och knåda dem lätt.
10. Rulla ut fyra längder på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite grann.
11. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter.
12. Ta ut skorporna och sänk värmen till 100ºC.
13. Skär skorporna i lagom stora bitar och grädda dem sedan i ytterligare 30 min.
14. Stäng av värmen och låt skorporna stå kvar på eftervärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar