lördag 14 september 2013

bullar med oboyfyllning och hallonfrosting

De här bullarna är en variant på de amerikanska kanelbullarna jag la upp på bloggen häromdagen! Jag bytte ut fyllningen mot en blandning av smör och Oboy, och tillsatte lite hallonsylt i frostingen. Sanslöst gott kan jag meddela! :)

BULLAR MED OBOYFYLLNING OCH HALLONFROSTING (12-16st)

Bulldeg
25 g jäst
1 tsk socker (till degspadet)
0,5 dl fingervarmt vatten
3 dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk salt
1,5 dl socker (till degen)
8-10 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning
150 g rumstempererat smör
Oboy

Glasyr
100 g cream cheese
80 g rumstempererat smör
2-3 dl florsocker
hallonsylt

1. Värm vattnet tills det är fingervarmt och tillsätt sedan jästen och 1 tsk socker.
2. Rör tills jästen är helt upplöst och låt sedan blandningen svalna i 5 minuter.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.
4. Häll smör- och mjölkblandningen i degspadet.
5. Tillsätt socker och salt.
6. Blanda i så mycket mjöl att du får en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter.
8. Lägg tillbaks degen i bunken och täck den med en bakduk.
9. Låt degen jäsa i ungefär en timme, tills den har dubbel storlek.
10. Kavla ut degen till en stor rektangel.
11. Bred smöret över hela degen och strö sedan Oboy över.
12. Rulla ihop degen tight och skär den i jämnstora bitar.
13. Lägg bullarna i en långpanna ganska tätt.
14. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45-60 minuter och sätt under tiden på ugnen på 250ºC.
15. Vispa upp ägget och pensla sedan bullarna med det.
16. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
17. Blanda samman alla ingredienser till glasyren tills du har en tjock, smidig smet.
18. Bred glasyren på bullarna medan de fortfarande är varma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar