onsdag 11 september 2013

amerikanska kanelbullar med cream cheese-frosting

Amerikanska kanelbullar, "sticky buns", är försvinnande goda! De är större än vanliga kanelbullar och har dessutom en massa god glasyr ovanpå! Kan det bli bättre? ;)

STICKY BUNS MED CREAM CHEESE FROSTING (12-16st)
 
Bulldeg
25 g jäst
1 tsk socker (till degspadet)
0,5 dl fingervarmt vatten
3 dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk salt
1,5 dl socker (till degen)
8-10 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning
150 g mjukt smör
3 dl farinsocker
3 msk kanel
2-3 dl hackade pekannötter

Glasyr
100 g cream cheese
80 g rumstempererat smör
2-3 dl florsocker

1. Värm vattnet tills det är fingervarmt och tillsätt sedan jästen och 1 tsk socker.
2. Rör tills jästen är helt upplöst och låt sedan blandningen svalna i 5 minuter.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.
4. Häll smör- och mjölkblandningen i degspadet.
5. Tillsätt socker och salt.
6. Blanda i så mycket mjöl att du får en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den i några minuter.
8. Lägg tillbaks degen i bunken och täck den med en bakduk.
9. Låt degen jäsa i ungefär en timme, tills den har dubbel storlek.
10. Hacka pekannötterna.
11. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen tills du har en smidig kräm.
12. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut fyllningen på den.
13. Rulla ihop degen tight och skär den sedan i jämnstora bitar.
14. Lägg bullarna i en långpanna ganska tätt.
15. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45-60 minuter och sätt under tiden på ugnen på 250ºC.
16. Vispa upp ägget och pensla sedan bullarna med det.
17. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
18. Blanda samman alla ingredienser till glasyren tills du har en tjock, smidig smet.
19. Bred glasyren på bullarna medan de fortfarande är varma.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar