torsdag 6 september 2012

kalljästa källarfranska med grahamsmjöl

När jag och H skulle baka kalljästa källarfranska igår så ville vi ha lite grövre bullar. Testade därför att byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl, och det blev jättegott! :) Bullarna blev precis lika fluffiga och saftiga som varianten med bara vetemjöl i. Lite mörkare i färgen och något "grövre" smak, bara.

KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA MED GRAHAMSMJÖL (12st)
25g jäst
3dl kallt vatten
1msk rapsolja
1tsk salt
2msk honung
ca 4dl vetemjöl
ca 4dl grahamsmjöl
 
1. Rör ut jästen med det kalla vattnet i en bunke.
2. Tillsätt rapsolja, salt, honung och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt till en smidig deg.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
5. Dela den i 12 bitar och rulla dem sen till ovala bullar.
6. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
7. Låt dem jäsa övertäckta i kylen eller annan sval plats över natten.
8. Sätt ugnen på 250ºC.
9. Ställ fram plåten så den får stå i rumstemperatur tills ugnen är klar.
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
11. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar