När jag bakar efterrättspaj är det nästan en självklarhet att göra
den med smuldeg. Jag kommer nog aldrig lyckas göra så god deg som min
syster (hon gör världens godaste äppelpajer!), men jag jobbar på det! ;)
Ett tips är att strö hackade hasselnötter över pajen innan man skickar
in den i ugnen. När jag var liten uppskattade jag det inte alls, utan
syrran lämnade allitd en liten hörna utan nötter till mig, men nu älskar
jag det! Nötterna ger liksom en extra knaprighet till pajen. Nom nom
nom! Som ni ser är det förresten havregryn i den här degen. Gillar man
inte det så går det bra att bara ta 2dl vetemjöl (i stället för 1,5dl
mjöl och 1,5dl havregryn).
SMULPAJ MED JORDGUBBAR OCH RABARBER
Fyllning
2st rabarberstänger
ca 0,5 liter jordgubbar
4msk socker
Smuldeg
1,5dl vetemjöl
1,5dl vetemjöl
1,5dl havregryn
2msk socker
100g smör
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Hacka rabarberna och strö över 2msk socker. Smaka av så att de inte är sura längre!
3. Skiva jordgubbarna och häll över 2msk socker.
4. Häll frukten i en pajform.
5. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke.
6. Tillsätt smöret (rumstempererat).
7. Hacka blandningen till en grynig massa. Jag använde en gaffel, men fingrarna går också bra om man inte är rädd för att bli kladdig. ;)
8. Häll degblandningen över frukten.
3. Skiva jordgubbarna och häll över 2msk socker.
4. Häll frukten i en pajform.
5. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke.
6. Tillsätt smöret (rumstempererat).
7. Hacka blandningen till en grynig massa. Jag använde en gaffel, men fingrarna går också bra om man inte är rädd för att bli kladdig. ;)
8. Häll degblandningen över frukten.
9. Grädda i mitten av ugnen i 20min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar