lördag 25 februari 2012

chokladbomber

Chokladbomber är helt enkelt chokladbollar doppade i choklad! Otroligt gott och så ser de väldigt festliga ut när man hällt på strössel, silverkulor och pärlsocker! Perfekt för barnkalaset, kanske?

CHOKLADBOMBER
1 sats chokladbollar
150-200 g blockchoklad
strössel/pärlsocker/silverkulor etc till garnering

1. Smält blockchokladen. Om man som jag inte riktigt orkar stå och hålla på med ett vattenbad, är micron ett bra tips! Jag brukar smälta chokladen ungefär till hälften och sen röra i den tills alla bitar är borta. Värmen från den redan smälta chokladen brukar räcka för att smälta resten.
2. Lägg en chokladboll i taget i den smälta chokladen så att den blir helt täckt. En sked är att föredra här! Minskar risken för kladd. ;)
3. Lägg den numera chokladindränkta chokladbollen på ett fat täckt med bakplåtspapper. Ett hett tips är att inte glömma bakplåtspappret. Jag har gjort det några gånger, vilket orsakat att bollarna stelnat fast i fatet. Skulle det trots allt hända kan dock en smörkniv av plast vara räddningen! En sån brukar vara tunn och flexibel nog att kunna bända loss bollarna utan att de går sönder alltför mycket.
4. Häll över valfri garnering.
5. Sätt in fatet med chokladbomberna i kylen för att stelna.
6. Ta fram precis innan servering! De tenderar nämligen att bli lite kladdiga om de står framme för länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar