torsdag 17 oktober 2013

vita chokladbollar

Vita chokladbollar är en härligt god twist på den vanliga varianten! Det enda man behöver göra är att byta ut kakaon mot smält vit choklad, slänga i lite mjölk och öka på mängden havregryn och vaniljsocker. Hur lätt som helst, alltså! :) Ett tips för lite variation på utseendet på bollarna är att ställa några i frysen i ungefär en halvtimme och sedan doppa dem i smält choklad!

VITA CHOKLADBOLLAR
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
4 dl havregryn
3 tsk vaniljsocker
2 tsk mjölk
100 - 150 g vit blockchoklad
pärlsocker/kokos/strössel/havregryn till garnering

1. Blanda samman smör, socker, havregryn, vaniljsocker och mjölk.
2. Smält chokladen och tillsätt den.
3. Blanda samman till en jämn smet.
4. Forma små bollar av smeten och rulla dem sedan i valfritt pynt.
5. Ställ in i kylen för att stelna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar