fredag 4 oktober 2013

minikanelsnurror

När jag såg Conditori Ritz läckra minikanelsnurror på Instagram i veckan blev jag inspirerad att göra egna för att fira kanelbullens dag! Här nedanför ser ni resultatet! Härligt saftiga små snurror med mycket fyllning! Ritz gör för övrigt helt sanslöst goda bakverk och har kommit med i White Guide 2013! Om ni har vägarna förbi Sölvesborg bara måste ni titta inom och testa! :)

KANELSNURROR MODELL MINI

Deg
75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 krm salt
0,75 dl socker/vit eller ljus sirap
1 tsk kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning
50 g smör
1,5 dl farinsocker
1 msk kanel

1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken.
2. Värm blandningen tills den är fingervarm/37°C
3. Tillsätt salt, sirap och kardemumma.
4. Blanda i mjöl successivt tills du har en fast och smidig deg som släpper från bunkens kanter.
5. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
6. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
8. Kavla ut degen till en rektangel.
9. Bred ut fyllningen jämnt över degen.
10. Vik degen dubbel från kortsida till kortsida.
11. Kavla ut degen igen.
12. Skär smala strimlor av degen.
13. Sno ihop varje strimla till en slarvig knut/ett litet nystan.
14. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
15. Sätt ugnen på 250°C.
16. Vispa upp ägget och pensla snurrorna med det.
17. Grädda snurrorna i mitten av ugnen i 5-8min, tills de är gyllenbruna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar