tisdag 3 september 2013

sega chocolate chip cookies med marshmallows och non stop

Det här receptet ger fantastiskt goda, platta och sega chocolate chip cookies! Enligt originalreceptet ska man använda hackad choklad, men jag bytte ut den mot marshmallows och non stop. Hur gott som helst! Kakorna sväller litegrann i ugnen, men sjunker sedan ihop när man tagit ut dem. Tänk på att inte försöka flytta dem för snabbt efter att de är klara, för då kan de falla sönder! Låt dem svalna lite grann först. :)

SEGA CHOCOLATE CHIP COOKIES MED MARSHMALLOWS OCH NON STOP (ca 18st)
150 g smör
1,25 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
2 msk kakao
1 dl minimarshmallows
1 dl non stop

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret.
3. Vispa ihop strösocker, farinsocker, ägg och vaniljsocker.
4. Tillsätt det smälta smöret och blanda ordentligt.
5. Tillsätt de resterande ingredienserna.
6. Rör tills smeten är ganska seg och kolaaktig i konsistensen.
7. Grovhacka non stop och marshmallows och blanda sedan i dem i smeten.
8. Rulla bollar, lägg dem på bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. De flyter ut väldigt mycket i ugnen, så tänk på att inte göra dem alltför stora och att lägga dem med ganska mycket avstånd emellan!
11. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
12. Låt kakorna svalna lite på plåten och flytta dem sedan till ett galler.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar