måndag 16 september 2013

minimuffins med marshmallows, cookie dough och non stop

Minimuffins är både roliga att göra och hysteriskt goda när de är klara! Personligen gillar jag att göra kakor i litet format till exempelvis bruncher, för då kan man smaka många utan att bli jättemätt! ;) Jag experimenterade fram det här receptet genom att halvera receptet jag brukar använda för vanliga muffins, och lägga till kakao och en massa godis! Nu valde jag marshmallows, cookie dough och non stop, men det går ju att ta precis vad man vill!

MINIMUFFINS MED MARSHMALLOWS, COOKIE DOUGH OCH NON STOP (ca 12st)
50 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
0,5 nypa salt
1 dl minimarshmallows
1 dl non stop
valfri mängd cookie dough

1. Sätt ugnen på 200ºC (varmluft: 175ºC)
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och häll i mjölken.
4. Rör i smörblandningen i resten av smeten.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ned det i smeten.
6. Tillsätt kakao, marshmallows och non stop.
7. Ställ minimuffinsformar på en plåt (om du inte har en plåt för minimuffins) och fyll dem med smet upp till 2/3.
8. Tryck i en bit cookie dough i varje form så långt ned att den täcks helt av smet.
9. Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen.
10. Låt muffinsarna svalna på galler (eller på plåten om du använt en muffinsplåt) under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar