söndag 22 september 2013

chokladbollar med nutella och jordnötssmör

Nutella och jordnötssmör är en fantastiskt god kombination! Jag utgick från ett recept på nutellabollar, men tog hälften Nutella och hälften jordnötssmör istället för bara Nutella. Hur gott som helst! :)

3 dl havregryn
100 g smör
0,75 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk Nutella
2 msk jordnötssmör
strössel/pärlsocker/kokos till garnering

1. Mixa havregrynen i en matberedare tills de ser ut som mjöl.
2. Tillsätt smör, farinsocker, vaniljsocker, kakao, Nutella och jordnötssmör.
3. Ställ smeten i kylen en stund så att den stelnar till lite.
4. Gör små bollar av smeten och rulla dem sedan i valfritt pynt!
5. Ställ in bollarna i kylen för att stelna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar