måndag 19 augusti 2013

philadelphiaglass

Det här är en av Hs och mina favoritefterrätter, eftersom den går relativt fort att göra och är fantastiskt god! I originalreceptet står det att man ska använda en sockerkaksform med hål i mitten och sedan lägga lite bär i hålet innan servering, men man kan ju göra precis som man vill. :) Vi hällde till exempel smeten i portionsformar igår och blandade i lite cookie dough. Vi la också lite ovanpå den ena glassen. En kul och god twist!

PHILADELPHIAGLASS
200 g Philadelphiaost
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

1. Separera äggulorna och äggvitorna.
2. Rör ihop ost, äggula, socker och vaniljsocker.
3. Vispa äggvitan hårt.
4. Vispa grädden hårt.
5. Vänd försiktigt ner grädden i äggvitan. Vispa inte, utan rör bara tills allt har blandats! Vispar man eller rör för hårt så försvinner luften och då blir glassen inte så fluffig.
6. Vänd försiktigt ner äggulan i smeten.
7. Häll över smeten i en sockerkaksform med hål i mitten.
8. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
9. Häll lite bär i hålet och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar