torsdag 29 augusti 2013

chocolate chip cookies med jordnötssmör och non stop

Häromdagen experimenterade jag med receptet jag brukar använda till chocolate chip cookies genom att tillsätta jordnötssmör! Det blev sååå gott! Bytte också ut hälften av sockret mot muscovadosocker och valde non stop istället för hackad choklad. Kakorna fick högsta betyg av syrran och hennes barn! Wohoo! Prova er fram med mängden jordnötssmör! Jag och H tyckte att ca 2 msk var bra, men det beror ju på hur mycket jordnöt man vill att kakorna ska smaka. 

CHOCOLATE CHIP COOKIES MED JORDNÖTSSMÖR OCH NON STOP (ca 25st)
100 g rumstempererat smör
0,25 dl socker
0,25 dl muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk kakao
ca 2 msk jordnötssmör
1 dl non stop

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Arbeta ihop smör, socker och vaniljsocker i en skål.
3. Tillsätt ägget och blanda väl.
4. Tillsätt jordnöttsmöret. Ta lite i taget och smaka av tills du fått en lagom mängd.
5. 
Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
6. Grovhacka non stopen och blanda i dem i degen.
7. Forma små bollar av degen och tryck till dem lite lätt.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 11 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar