De här sconesen
får en härlig sötma av vaniljyoghurten som är i! När jag letade efter recept så såg jag också några varianter där man tillsatt lite frysta blåbär till smeten och bytt ut lite av
mjölet mot havregryn. Bra tips om man vill variera sig lite! :)
VANILJSCONES
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl vaniljyoghurt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör (rumstempererat)
2 dl vaniljyoghurt
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det till smeten.
4. Arbeta ihop de torra ingredienserna och smöret till en grynig massa.
5. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en smidig deg.
3. Skär smöret i tärningar och tillsätt det till smeten.
4. Arbeta ihop de torra ingredienserna och smöret till en grynig massa.
5. Tillsätt yoghurten och blanda ihop allt till en smidig deg.
6. Platta ut degen tills den är ungefär 2 cm tjock och skär den sedan i 4x4 cm stora bitar.
7. Grädda sconesen i ugnen i ungefär 10 minuter.
7. Grädda sconesen i ugnen i ungefär 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar