onsdag 8 augusti 2012

knäckig vaniljglass med chokladbitar

När jag misslyckades med mina havreflarn (se föregående inlägg) så ville jag inte slänga dem eftersom den stelnade smeten (jag beskriver den bäst som det tror jag, för alla flarnen flöt ihop till en enda stor massa) smakade ju gott! Den såg bara inte riktigt ut som havreflarn. När jag funderat lite kom jag på att det bästa nog vore att hacka upp den och lägga den i vaniljglass! Självklart var jag bara tvungen att slänga i lite hackad blockchoklad också, som det chokladfreak jag är. ;) Resultatet? Nom nom nom!
 
KNÄCKIG VANILJGLASS MED CHOKLADBITAR
4st äggulor
0,75dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl standardmjölk
1,25dl vispgrädde
havreflarn
blockchoklad
1. Vispa äggulor,socker och vaniljsocker väl tills äggulorna har blivit nästan vita.
2. Värm mjölken försiktigt utan att den börjar koka.
3. Ta av kastrullen med mjölk från plattan.
4. Vispa grädden tillsammans med ägg- och sockersmeten.
5. Häll långsamt ner smeten i den varma mjölken och rör om tills allt är ordentligt blandat.
6. Sätt kastrullen på spisen igen och värm på medelvärme under ständig omrörning tills smeten tjocknat. Den får inte koka!
7. Ta av kastrullen från plattan och låt blandningen svalna till kylskåpstemperatur.
8. Hacka så stor mängd havreflarn och blockchoklad du vill ha i glassen i ganska stora bitar.
9. Kör smeten i glassmaskin tills den är nästan färdig. Den ska vara så pass klar att den är väldigt fast, men ändå lite mjuk så att det går att blanda i fyllning!
10. Blanda i fyllningen och rör runt tills den är jämnt fördelad i glassen.
11. Ställ in i frysen för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar