Jag snubblade över det här receptet hos Bli min jäst
för ett tag sen och föll direkt. Älskar både chokladbollar och
Geisha-choklad, så det kan ju bara bli succé att kombinera de båda! ;) Bli min jäst
tipsar förresten om att de här bollarna blir hårdare än vanliga
chokladbollar om man förvarar dem i kyl, och att det därför kan vara bra
att ta fram dem en liten stund innan servering så att de får mjukna
lite.
CHOKLADBOLLAR MED GEISHA
100 g rumstempererat smör
0,5 dl socker
3 dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljsocker)
1 msk kaffe
33st Geisha-bitar
0,5 dl socker
3 dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk vaniljextrakt (el. vaniljsocker)
1 msk kaffe
33st Geisha-bitar
1. Blanda smör och socker ordentligt.
2. Tillsätt havregryn, kakao, vaniljextrakt/vaniljsocker och kallt kaffe.
3. Krossa 25 Geisha-bitar.
4. Häll ner de krossade godisarna i chokladbollssmeten och blanda ordentligt.
5. Värm de resterande Geisha-bitarna 20 sekunder åt gången i micron tills de är mjuka, på gränsen till smälta.
5. Värm de resterande Geisha-bitarna 20 sekunder åt gången i micron tills de är mjuka, på gränsen till smälta.
6. Blanda i bitarna i smeten.
7. Ställ in smeten i kylen för att stelna lite (så att det blir lättare att rulla bollar av den). Ca 15-20min är lagom.
7. Ställ in smeten i kylen för att stelna lite (så att det blir lättare att rulla bollar av den). Ca 15-20min är lagom.
8. Ta ut smeten ur kylen och rulla små bollar av den.
9. Rulla bollarna i pärlsocker/kokos/strössel eller vad du kan tänkas vara sugen på. :)
9. Rulla bollarna i pärlsocker/kokos/strössel eller vad du kan tänkas vara sugen på. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar