En jobbarkompis till H bjöd på de här browniesarna (heter det så?!
haha) en gång och han tyckte de var så goda att han bad om att få
receptet. Det visade sig att de är glutenfria, vilket är jättebra
eftersom några av våra vänner är glutenintoleranta. Försöker samla på mig
många recept för allergiker, för det är väldigt ofta någon man ska bjuda
som är allergisk mot något. Tycker det är roligast att kunna baka samma
till alla! Var beredda på att browniesarna pöser upp mycket i ugnen och
kollapsar utanför. När de har kallnat är de ungefär 2-3cm tjocka. Det
går också bra att göra kladdkaka av smeten!
GLUTENFRIA BROWNIES (ca 15 bitar)
1st chokladkaka à 200 g (halvsöt med minst 42% kakao)
200 g socker
200 g socker
4 äggulor
4 äggvitor
1. Sätt ugnen på 175ºC
2. Kladdkaka: Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna.
Brownies: lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och smörj kanterna.
2. Kladdkaka: Kläm fast bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna.
Brownies: lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och smörj kanterna.
3. Bryt sönder chokladkakan i bitar och smält den i vattenbad.
4. Dela smöret i bitar och smält dem efterhand i den varma chokladen.
5. Vispa äggulorna med hälften av sockret och rör ner i chokladsmeten.
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
7. Vispa gradvis i resten av sockret i äggvitorna.
8. Vispa tills smeten blir styv och blank.
9. Vänd ner äggvitesmeten i chokladsmeten och blanda försiktigt.
10. Grädda i ungefär 40-45min eller tills en provsticka känns torr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar