AMERIKANSKA PANNKAKOR
knappt 5dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
3. Blanda mjölk, ägg och smör i en annan bunke och häll i den torra blandningen.
4. Vispa ihop smeten. Enligt sidan där jag hittade receptet ska man inte bli besviken om den klumpar sig - det är fullt normalt. ;)
5. Stek flera pannkakor åt gången (de ska vara små, jag tänkte plätt-size). 0,5dl smet/pannkaka är en bra riktlinje. Tänk på att inte ha för mycket värme, eftersom tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan!
6. Vänd pannkakorna när du ser bubblor på översidan av dem!
7. Håll pannkakorna varma i ugn, ca 75ºC.
8. Servera med det du tycker är gott! Det riktigt amerikanska är såklart lönnsirap. ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar