I helgen bakade jag Leila Lindholms saffransbiscotti! Som alltid med
hennes recept kan man åstadkomma fantastiskt goda bakverk med enkla
medel! Hon är verkligen jätteduktig. Det går kanon att bara följa
receptet för att få goda kakor, men jag funderar på att blanda i
mandlarna efter att degen är klar nästa gång. Det var nämligen ganska
jobbigt att försöka knåda in allt mjöl med hela mandlar överallt. Det
kanske är jag som är svag i armarna! ;) Tänk också på att platta ut
längderna innan ni lägger in dem i ugnen! Jag missade det och mina
biscotti fick därför ett lite bulligt utseende. Korta och höga liksom
(ja, det är därför ni inte får någon bild den här gången, haha). Får
trösta mig med att de ser väldigt personliga ut! ;)
LEILA LINDHOLMS SAFFRANSBISCOTTI
100 g smör
1 g saffran
2st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
råsocker eller pärlsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret tillsammans med saffran.
3. Häll över i en bunke och rör ner äggen i det smälta smöret.
4. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med sötmandeln och vänd ner i bunken.
5. Forma degen till tre längder och lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Strö över råsocker eller pärlsocker.
7. Grädda längderna i mitten av ugnen i 25 minuter.
8. Ta sedan ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
9. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor. Torka sedan skorporna i mitten av ugnen i 10 minuter.
10. Stäng av ugnen och låt plåten med skorporna stå kvar i ugnen på eftervärme för att torka över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar